”Verkligen haft mycket användning av utbildningen”

I våras kunde ni läsa om att vår skolkonsulent Lollo Ramlöv gått en utbildning inom specialpedagogik i ADHD, autism och andra neuropsykiatriska funktionsnedsättningar. I februari påbörjar hon påbyggnadskursen nivå 2 vid Stockholms Universitet.

– Jag har verkligen haft mycket användning av vårens utbildning i mitt arbetsliv i mötet med barnen och ungdomarna. Nivå 2 handlar mer om utvecklingsarbete och att sätta kunskapen från nivå 1 i en handlingsplan. Hur man åtgärdar och kompenserar för barnets svårigheter i skolsituationen och i vardagslivet. Utbildningen innehåller också fördjupad kunskap inom neuropsykiatriska funktionsnedsättningar. Jag ser fram emot utbildningen och att, precis som i våras, dela med mig av mina nya kunskaper till hela personalstyrkan på Familjehemscenter, säger Lollo.

Publicerat den .