Testa vår hjälpmedelsbank!

Testa vår hjälpmedelsbank!

Familjehemscenters nya hjälpmedelsbank innehåller hjälpmed el som familjehem kan låna för att underlätta vardagslivet för sina barn. Några exempel är bolltäcke: som med dess tyngd kan ha en lugnande effekt vid svårigheter att sova till exempel om man känner fysisk och/eller psykisk oro. Andra exempel är timglas: för att förbättra känslan för tid exempelvis som ett smart hjälpmedel vid läxläsning, sittkuddar: kan dämpa ”myror i byxorna” och hjälpa barnet till bättre koncentration o fokus.

– Att kostnadsfritt låna från vår hjälpmedelsbank  kan vara ett bra första steg för att pröva sig fram vilka hjälpmedel som stöttar barnet i dess utveckling. Barn är ofta öppna för att prova nya saker och vill gör

a det som vuxenvärlden vill så om de exempelvis inte sitter still beror det helt enkelt på att de av någon anledning inte kan.

Barn är ofta öppna för att prova nya saker och vill göra det som vuxenvärlden vill. Om de exempelvis inte sitter still beror det helt enkelt på att de av någon anledning inte kan.

Det enklaste sättet att låna är att be din konsulent att ta med önskat hjälpmedel till er nästa träff, säger Caroline Wendel.

På Familjehemscenters familjedag i september kommer man att informera mer om hjälpmedelsbanken.

Publicerat den .