”Intresserad och nyfiken”


Finspångaren Helen Widgren bor på landet utanför Folkström tillsammans med maken Thomas. Hon älskar naturen runt husknuten och ger sig gärna ut för att paddla, cykla och plocka svamp. Helen får ny energi genom att dansa och umgås med sina fem barn och fem barnbarn. Efter många år som undersköterska sadlade hon. Hon började plugga på social omsorgsprogrammet och arbetade som kurator på habiliteringen i sju år. Sedan snart nio år har hon arbetat som familjehemskonsulent på Familjehemscenter. Hon tycker att jobbet är som roligast när hon ser hur barnen i familjehemmen utvecklas.

– Mycket i mitt jobb handlar om att vara nyfiket intresserad för att förstå vad som behöver ske för att skapa de förändringar som behövs för att barn och vuxna ska utvecklas på ett så bra sätt som möjligt. Det som Vygotskij skulle kalla att vara i ”zonen för möjlig utveckling”, säger Helen.

En given gemensam nämnare för de familjehem som Helen stött på genom åren är engagemanget att finnas för någon mer än sig själv och sin familj.

– Om man känner att man har ett hjärta för barn och ungdomar vill jag uppmana dig till att våga ta klivet att öppna ditt hem och bli familjehem. Det är klart att det kan ta tid och kraft men det ger också så otroligt mycket tillbaka. Med stödet från oss på Familjehemscenter får du bra stöd och står aldrig ensam i ditt viktiga uppdrag.

Publicerat den .