Familjehemscenter satsar på bokpaket

Familjehemscenter bokpaket

I somras delades det första bokpaketet ut till alla placerade och, som en uppmuntran, även till de biologiska barn i organisationens familjehem. Familjehemscenters skolkonsulent Louise Ramlöv förklarar att bakgrunden till satsningen bygger på forskning som visar att familjehemsplacerade barn eller barn på institution ofta klarar sig sämre i skolan än andra barn.

– Tanken med bokpaketen är att utveckla läsningen, läslusten och kommunikationen med andra barn. Läsningen är grunden till att klara övriga ämnen i skolan. Därför vill vi verkligen trycka på vikten av läsutveckling. Samtidigt blir det också en stund av gemenskap för familjen och plats för en naturlig dialog kring bokpaketens innehåll, säger Louise Ramlöv.

Bokpaketen är framtagna i samarbete med Finspångs bibliotek. Bokpaketen är individuellt anpassade för varje barn och innehåller förutom en bok även en liten present. Tanken är att skicka ut två bokpaket om året. Nästa paket kommer att skickas ut lagom till jul.

– Vi tror att barnen känner sig utvalda och speciella när det får bokpaketen i deras namn. Självklart hoppas och tror vi på ett positivt gensvar. På vårt familjeläger i september kommer vi att återkoppla och utvärdera vad familjerna tyckte om det första bokpaketet, avslutar Louise Ramlöv.

Publicerat den .