”Ett roligare och lättare sätt att prata om känslor”

Familjehemscenters känslomemory är framtaget som ett pedagogiskt verktyg för att på ett lättsamt och roligt sätt prata om olika känslor. Känslomemory är ett hjälpmedel som kan användas av familjehem, personal på HVB-hem, föräldrar och skol- och förskolepersonal. Spelet består av kort med 25 olika känslor som på klassiskt memoryvis ska paras ihop med ett likadant kort.

– När man får ett par är tanken att man stannar upp och tillsammans hjälps åt att prata om känslan på kortet. Man kan också välja att använda spelet genom att ta ett hemligt känslokort och sedan försöka att förklara känslan för den andra. Det här är ett roligare och lättare sätt att prata om känslor, som kan vara till stor hjälp i livets olika relationer, säger Familjehemscenters skolkonsulent Louise Ramlöv.

Hon berättar att hon tidigare har sökt efter känslomemory, men inte hittat något som liknar det memory som Familjehemscenter i våras själva valde att ta fram. Gensvaret har varit mycket positivt, både från barn, familjehem och erfarna pedagoger.

– Vi är väldigt glada och stolta över att vårt känslomemory hjälper barn att prata om känslor på ett sätt de aldrig tidigare har gjort. Om du vill ha ditt eget känslomemory beställer du det enklast i vår webbshop på hemsidan, säger Louise Ramlöv.

 

Publicerat den .