Välkommen Mari

Välkommen Marie

Hej Mari Aldrev, ny familjehemskonsulent.
Vad har du gjort tidigare och varför har du valt att börja jobba på Familjehemscenter?
– Jag har arbetat som specialist på Arbetsförmedlingen i drygt åtta år och utrett människor med sociala svårigheter att komma tillbaka till arbetslivet. Jag har även tidigare arbetat på Socialtjänsten och är dessutom själv familjehem. Jag har valt att börja jobba på Familjehemscenter för att de är ett professionellt företag som är duktiga på att ge stöd till och ta hand om sina familjehem.

Vad brinner du för i just din tjänst?
– Jag brinner för att de placerade barnen ska få det så bra som möjligt. Om vi kan backa upp och ge ett kvalitativt stöd till familjehemmen ökar möjligheterna för dem att finnas för barnen på ett så bra sätt som möjligt. Detta i sin tur ökar chanserna till att barnen kan må bra, utvecklas och skaffa sig bra liv med goda relationer.

Vad tror du blir en utmaning för FC i framtiden?
– Jag tror att utmaningen är att hitta familjer med tid och rätt kompetens för att vara familjehem. Många familjer har redan fullt upp, både med jobb och fritidsaktiviteter. Jag tror att många vuxna dömer sig själva och tänker att de inte skulle duga som familjehem. Jag vill uppmana till att våga vara familjehem. Det kan vara tufft, men du får också så mycket tillbaka.

Publicerat den .