Familjehemscenter medarrangör till RFF:s konsulentdagar 19-20 mars

Riksförbundet för Förstärkt familjehemsvård, RFF, arrangerar årligen något som kallas Konsulentdagarna. I år är också vi från Familjehemscenter medarrangör och det är vi både stolta och glada för.

– Det känns roligt att få vara medarrangör och arrangera dessa dagar för att ge alla verksamheters familjhemskonsulenter både kunskap och inspiration. Men det är också spännande att träffas såhär i branschen och bara umgås, berättar Jimmy Ramlöv från Familjhemescenter som är projektledare för dagarna.

De två dagarna arrangeras på Elite Grand Hotel i Norrköping och börjar traditionsenligt med RFF:s årsmöte. Här är både medlemmar och andra intressenter välkomna att ta del av vad riksförbundet arbetar med och också kommer arbeta med under kommande verksamhetsår.

– Årsmötet startar upp hela arrangemanget men efter det får vi i år lyssna på tre olika talare med olika perspektiv och input till oss som arbetar inom familjehemsvården, förklarar Jimmy.

Den första att tala är den f.d. politikern Thomas Ardenfors som, av regeringen, nyligen blivit utsedd till Nationell Samordnare för arbetet med ”Fler kvalitativa vårdplatser inom den sociala barn-och ungdomsvården”. Att Thomas också har över 30 års erfarenhet som familjehem bör borga för ett gediget arbete tror Jimmy.

– Det känns extra kul att ha lyckats boka Thomas då frågan är högaktuell i och med socialdepartementets utredning som nyligen offentliggjordes där förändringar för familjehemsvården är föreslagna. Vi hoppas kunna få en del svar men också få möjlighet att komma med input från oss som arbetar inom familjehemsvården.

En annan anlitad talare är Krister Kronlid som är metodhandledare inom organisationen Gryning och då med särskilt uppdrag i frågor som rör gängkriminalitet. Här hoppas man som arrangör få en ökad förståelse för hur utbredd gängkriminaliteten är och vilka risker man som familjehem kan utsättas för och vad man behöver vara vaksam kring.

Den sista talaren under dagarna är Ulrika Ekebro med mer än 25 års erfarenhet av socialt arbete och som besökt konsulentdagarna vid ett tidigare tillfälle. Denna gång blir det för att ge konsulenterna grundläggande kunskap om det regelverk som styr socialtjänstlagen och närliggande lagar. Det blir en särskild inriktning på de lagar och regler som finns kring skydds- och begränsningsåtgärder för boende i familjehem.

– Att vara medarrangör av dessa konsulentdagar känns för oss på Familjehemscenter spännande och roligt. Jag ser fram emot de två dagarna och då få träffas, diskutera, mingla och också få del av nyttig kunskap för oss alla, avslutar Jimmy Ramlöv.

Publicerat den .